TRANSPORTERJI

Projektiramo in izdelujemo opremo za notranji in zunanji transport (valjčne proge, transportne linije z različnimi vrstami transportnih trakov ) v industrijah kot sta prehrambna, logistika in podobno.

Dozirna linija za zelenjavo

Večjo količino zelenjave stresemo na vodoravni tekoči trak, po potrebi z loputo uravnavamo doziranje na poševni trak. Poševni tekoči trak odnese kose zelenjave do tehnice. Na digitalnem prikazovalniku lahko sproti spremljamo kolikšna količina živila je na tehtnici. Trak se pomika z večjo hitrostjo do neke točke, ko je količina na tehtnici blizu želene trak zmanjša hitrost. Mejno vrednost, ko trak zmanjša hitrost in upočasni doziranje na tehnico, nastavimo na digitalnem prikazovalniku. Ko je na tehtnici dosežena želena količina se trak ustavi, končno količino prav tako nastavimo na digitalnem prikazovalniku. Hitrosti obeh trakov so nastavljive in jih prilagajamo glede na značilnosti živil ter želeno končno količino. Zelenjavo ki se je nabrala tehtnici, pnevmatika avtomatsko potisne v dozirni kanal, ki usmeri živila v stroj za pakiranje. Stroj za pakiranje dobi signal, da lahko izvrši pakirni postopek, dozirna naprava pa se znova zažene in začne polniti tehtnico. Cikel se nato ponavlja.

Več


Linija za hlajenje steklenic po pasterilizaciji soka

je pasterilizacija, to je toplotna obdelava soka pred polnjenjem v steklenice. Steklenice z sokom je nato potrebno čimprej ohladiti na sobno temperaturo, za to skrbi linija za hlajenje steklenic .

Steklenice zlagamo na tekoči trak, ta jih vodi v korito z hladno vodo. Steklenice počasi potujejo v koritu in se nato ohlajene samodejno izločajo na drčo pod rahlim naklonom (možna nadgradnja z tekočim trakom).

Linija je izdelana iz nerjavnega jekla in ima vgrajen termometer za spremljanje temperature vode v koritu.
 

Več


Linija za izkoščičenje in razrez jabolk

Linija je namenjena izkoščičenju in razrezu jabolk. Razrezani jabolčni krhlji so za nadaljnjo predelavo.

Linija je sestavljena iz:

  • Pnevmatski prekucnik zabojev
  • Korito z vodo za transport jabolk
  • Naprava za izkoščičevanje in razrez jabolk – 2 napravi (delovanje na pnevmatiko)
  • 2 tekoča trakova

Delovanje:

Box paleto polno jabolk pnevmatski prekucnik zabojev dvigne in strese v korito z vodo. Jabolka po gladini vode potujejo do delavk. Te jabolka nameščajo v naprave za izkoščičevanje in razrez jabolk. Jabolčni krhlji padajo na tekoči trak pod napravo, sredice jabolk se izločajo na zgornji strani naprave, ter padajo na zadnjo stran v za to pripravljene zaboje.

Tekoči trakovi krhlje transportirajo naprej v predelavo.

Več


globalno podjetje sg trakovi

SMO GLOBALNO PODJETJE

Industrijska, trgovska in storitvena podjetja po vsem svetu se zanašajo na naše storitve in uživajo v prednostih zahvaljujoč naši veliki mednarodni servisni in prodajni mreži z več kot 300 servisi.

Stik z nami

SG Trakovi d.o.o.
Dragomelj 84
SI-1230 Domžale
+386 (0)1 563 43 20

orders@sgtrakovi.si

Obrazec za stik