PREHRAMBNA INDUSTRIJA

Transport vseh vrst testa

Transportni trakovi Forbo Frayfree imajo posebno zasnovo, zaradi katere na robovih pri odrezu trakov na širino skorajda ne prihaja do »cefranja« poliestrskih vlaken (PES), prepreči pa se tudi nastanek struktur, ki bi lahko v proizvodnem procesu pri končnem uporabniku kontaminirale proizvode.

Zahvaljujoč posebni vrsti tkanine, načinu tkanja in obdelavi robov z žarilno nitko se lahko transportni trakovi uporabljajo tudi brez dodatne obdelave odrezanih robov. Bogata ponudba različnih transportnih trakov, ki je popolnoma skladna z visokimi standardi živilske industrije, je primerna za številne aplikacije.

Osnovna stran proizvajalca»Frayfree«

Slaščičarska industrija

Lepljivi in mastni izdelki, kot so čokolade vseh vrst, ali lepljive mase za bombone v prvi vrsti zahtevajo transportne trakove s posebnimi prevlekami ali površinskimi vzorci, s čimer zagotavljamo nemoten proizvodni proces.

Pri nas je na voljo široka paleta izdelkov, ki izpolnijo vse tehnične zahteve in pričakovanja končnih uporabnikov.

 

Osnovna stran proizvajalcaMeso, perutnina, ribe in morski sadeži

Pri predelavi in obdelavi mesa, različnih vrst rib in morskih sadežev velik poudarek dajemo higieni ter učinkovitemu in preprostemu vzdrževanju.

Vsi transportni trakovi Forbo Siegling za to industrijo se ponašajo z vrhunsko kakovostjo, najsi bodo to v osnovi standardni transportni trakovi z jedrom PES in obdelani z različnimi prevlekami, ali pa modularni trakovi, ki jih lahko poljubno kombiniramo v celoto. Vsi ti trakovi izpolnjujejo vsa merila glede tehničnih zahtev, med drugim sta to preprosto čiščenje in odpornost proti standardnim čistilnim sredstvom, ki so dovoljena v omenjeni industriji. Transportni trakovi so prav tako odporni proti oljem in maščobam.

 

Osnovna stran proizvajalcaMlečna industrija

Proizvodnja in predelava mleka ter mlečnih izdelkov, kot sta sir ali maslo, se odvijata v zelo strogih proizvodnih pogojih. Pri izdelkih z visoko vsebnostjo vode ali izdelkih z vsebnostjo bakterij in razširjenih plesnih kultur določimo, kateri transportni trakovi Forbo Siegling so primerni za tovrstno uporabo.

Poleg standardnih transportnih trakov ponujamo tudi plastične modularne trakove lastne proizvodnje, kar predstavlja prednost pri prilagajanju tehničnim zahtevam uporabnika. Transportni trakovi z zaprtimi robovi, imenovani »Fullseal«, zmanjšajo tveganje kontaminacije proizvodov in podaljšajo življenjsko dobo transportnih trakov.

 

Osnovna stran proizvajalcaKmetijstvo

Robustni transportni trakovi iz proizvodnega programa Siegling Transilon ali Siegling Prolink so odlična izbira za kmetijsko predelovalno industrijo. Postopki predelave kmetijskih pridelkov, kot so pranje, sušenje in stiskanje soka, zahtevajo transportne trakove z dobro prepustnostjo ter stabilnostjo trakov.

Dodatne rešitve, ki zadovoljijo še tako zahtevne končne uporabnike, omogočajo modularni trakovi Siegling Prolink z različnimi možnimi izvedbami prepustnosti (t.i. filtriranje »Mesh belts«). Različno velike mreže s tudi do 60-odstotno prepustnostjo so idealne za čiščenje, sušenje, filtriranje in hlajenje. Mreže so dobavljive v različnih izvedbah, na primer z okrepljenimi robovi, steklenimi ali Kevlarskimi vlakni, vodili in stranskimi profili.

 

Osnovna stran proizvajalcaEmbalaža in pakiranje

Poleg tradicionalne predelave hrane končno fazo v omenjeni industriji predstavlja tudi segment izdelave embalaže in pakiranja. Na razpolago imamo transportne trakove, ki so sestavni deli embalažnih strojev, varovalnih sistemov, tehtnic in robotov.

Transportni trakovi TRANSILON zagotavljajo zelo inovativne rešitve, zato ustrezajo različnim aplikacijam in varnostnim zahtevam v delovnem procesu. Na voljo so tudi transportni trakovi z boljšo oprijemljivostjo transportne površine, ki se uporabljajo pri vertikalnih vrstah transportiranja. Prav tako ponujamo transportne trakove z dobro svetlobno prepustnostjo za sisteme skeniranja ali pasove za kontrolne tehtnice.

 

Osnovna stran proizvajalca


naše rešitve v prehrambni industriji  


globalno podjetje sg trakovi

SMO GLOBALNO PODJETJE

Industrijska, trgovska in storitvena podjetja po vsem svetu se zanašajo na naše storitve in uživajo v prednostih zahvaljujoč naši veliki mednarodni servisni in prodajni mreži z več kot 300 servisi.

Stik z nami

SG Trakovi d.o.o.
Dragomelj 84
SI-1230 Domžale
+386 (0)1 563 43 20

orders@sgtrakovi.si

Obrazec za stik